Mindre end 10 procent af forretningsgangene finder vej til papir i 2018

Xerox undersøgelse viser, at den digitale virksomhed fortsat er i fremmarch, men der er stadig mere snak end handling.

Data er virksomhedernes hjerteblod, men mængden af informationer gør, at det er svært at få den indsigt, der bedst kan ageres ud fra. Det er et af nøglepunkterne i en undersøgelse blandt 600 IT-beslutningstagere i store Nordamerikanske og Vesteuropæiske virksomheder. Den nye “Digitisation at Work” rapport fra Xerox viser, at det store ryk fra papir til digitale forretningsgange næsten er her – men mange respondenter indrømmer, at de endnu ikke er helt parate.

Rapporten viser bred bekymring over papirbaserede processer med omkostninger (42%)
og sikkerhed (42%) som de primære årsager. Respondenterne forudsagde dog, at der gennemsnitligt kun vil være 9% af de væsentlige forretningsgange, der vil finde vej til papir i de næste to år.

Over halvdelen (55%) af respondenterne indrømmer, at deres organisationsprocesser hovedsageligt eller fuldt ud er papirbaseret, og cirka en tredjedel (29%) kommunikerer fortsat med kunderne via papir fremfor e-mail eller sociale kanaler.

Dette er til trods for, at 41% vedkender at et skifte til digitale forretningsgange vil give en besparelse for virksomheden, og 87% har kvalifikationerne til at gøre det.

“Organisationerne forventer en lean og agil digital fremtid, men aktuelle forretningsgange er tynget ned af papir,” udtaler Andy Jones, vice president, Workflow Automation, Large Enterprise Operations, Xerox. “Afstanden mellem virksomhedens vision og de trin, der skal tages for at opnå en succesfuld digital transformation, har stoppet digitaliseringen.”

Automatisering er top of mind

Når det gælder automatiseringsprocesser, svarer næsten tre-fjerdedele af respondenterne, at de allerede har identificeret mulige områder for automatisering. Mere specifikt angiver de regnskab (38%), udgiftsrapportering (37%), betalinger (36%) og kundeservice (35%) som de mest sandsynlige områder i forhold til fuldautomatisering.

Rapporten har dog også identificeret en række basisområder, som mange virksomheder endnu ikke har adresseret i forhold til at gøre automatisering og digitale forretningsgange til virkelighed inden for de væsentligste forretningsområder. De adspurgte virksomheder svarer:

  • 40% har endnu ikke implementeret løsninger for den såkaldte ”mobile workforce”
  • 47% har endnu ikke tilføjet eller forbedret deres cloud-løsninger
  • 45% har endnu ikke inkorporeret eller forbedret området ”predictive analysis” via big data

I mange tilfælde vil digitalisering eller omlægning af papirbaserede processer, før de er automatiserede, føre til bedre resultater. En analyse af medarbejdernes printvaner kan f.eks. vise skjulte muligheder for digitalisering, hvis papirforbruget er højt. Rapporten viser også, at 90% af respondenterne mener, at de har gode redskaber til at analysere medarbejdernes printvaner, men kun halvdelen (45%) anvender disse muligheder fuldt ud.

Xerox har tilføjet workflow automation services som en del af deres managed print services med mulighed for at opnå bedre produktivitet og digital transformation. Xerox udvikler også automatiseringsværktøjer til hele sin portefølje inklusive kundeservicecentre, finans og regnskabsprocesser samt sundhedssektoren.

Kort om undersøgelsen

I anden halvdel af 2015, adspurgte Coleman Parkes Research 600 IT-beslutningstagere og influenter fra organisationer i USA og Canada samt Vesteuropa (Benelux, Frankrig, Tyskland og UK). Undersøgelsen var designet til at forstå de holdninger, udfordringer og tiltag, der ligger i forhold til digital transformation og papirtunge processer.

Alle respondenter havde ansvarsområder med relation til digital technology strategy, solutions og infrastructure.

Brancher inkluderet i undersøgelsen: Den offentlige sektor, finansielle ydelser og store virksomheder.

Den fulde Xerox rapport kan downloades her: https://www.xerox.co.uk/en-gb/services/managed-print/insights/digital-transformation

Om Xerox

Xerox er med til at ændre, hvordan verden fungerer. Med vores ekspertise indenfor print, forretningsprocesser- og analyser, automatisering samt brugerindsigt, udvikler vi arbejdsprocesser der giver øget produktivitet, effektivitet og brugervenlighed. Vi arbejder i 180 lande, og vores over 140.000 ansatte udvikler business process services, printudstyr, software  og løsninger, der gør en reel forskel for vores kunder – og deres kunder. Læs mere på www.xerox.dk.

For yderligere information, kontakt:

Jesper B.T. Henriksen, PR-rådgiver, Discus Communications,

tlf.: 33 38 43 03, E-mail: jhe@discus-communications.dk

Xerox®, Xerox og Design® er varemærker tilhørende Xerox i USA og/eller andre lande.