Årtiers social ansvarlighed – Xerox udgiver Global Citizenship 2014-rapport

Xerox’ årlige rapport over Global Citizenship er netop blevet offentliggjort. Rapporten opsummerer selskabets fremskridt mod en bæredygtig virksomhed både med henblik på egen drift og kunder.

I kommentaren, der følger med rapporten, beskriver Ursula Burns, bestyrelsesformand og CEO i Xerox, virksomhedens historie inden for innovation, som efterhånden er blevet Xerox’ definition på global ansvarlighed.

“Vores historie indebærer nu mere end nogensinde en forpligtelse til innovation med et højere formål for øje,” skriver hun. “Vi flytter grænserne for, hvad der er muligt, samtidig med at vi fokuserer på at hjælpe vores kunder til at opnå større succes og udnytte potentialet af de ydelser og teknologier, der lover en bedre verden.”

Rapporten kommer lige efter, at Xerox er blevet føjet til Dow Jones Sustainability North America Index (DJSI North America), og efter CDP (the Carbon Disclosure Project) placerer Xerox blandt topscorerne med 95 (A-). Verdens største investorer, der repræsenterer milliarder af dollars, stoler på, at CDP identificerer kritiske klimaændringer og udledninger.

Det er niende år i træk, at Xerox har udsendt sin Citizenship-rapport. Rapporten beskriver virksomhedens globale påvirkning i 2013 på fem fokusområder: At drive forretning, udvikle arbejdspladsen, servicere kunderne, bevare Kloden og udvise samfundsansvarlighed.

Rapporten nævner også flere vigtige resultater:

  • Mangfoldighed: Siden sidste år er procentdelen af minoritetsgrupper i vores amerikanske arbejdsstyrke steget med næsten 1 procent til 40,3 procent, og andelen af kvindelige ledere er steget fra 26 procent til 27 procent.
  • Markedslederskab: I 2012 blev vi udnævnt som markedsleder i fem brancher; i 2013 voksede antallet til syv og omfatter nu sundhedspleje og forsikring i tillæg til vores traditionelle dokumenthåndtering.
  • Vores udbud af ydelser er yderligere udvidet til at omfatte løsninger, der forbedrer produktiviteten af transportsystemer, it-infrastruktur og back-office-processer. Samtidig reducerer vi omkostningerne og mindsker den miljøskadelige påvirkning såsom udslip af drivhusgasser.
  • Bæredygtighed: Vores tilgang til håndtering af produkter ved end-of-life udmønter sig i store miljømæssige og økonomiske fordele. Globalt genbrugte og recirkulerede vi 99 procent af vores forbrugsmaterialer, maskindele og udstyr via vores genbrugsprogrammer. Siden 2009 har vi reduceret vandforbruget med 35 procent og udledningen af drivhusgasser med 24 procent. Med en ni procents reduktion i udledningen af drivhusgasser siden 2012 er vi godt på vej til også at nå vores mål, der er ti procents reduktion i 2017.

Gå ind på denne side og klik “Our Progress” i øverste venstre hjørne, hvis du ønsker at læse mere om ovennævnte statistikker. Dette års rapport introducerer den næste generation af Global Reporting Initiative (GRI) G4 Sustainability Guidelines for yderligere at vise Xerox’ fremtidige indsats for en transparent rapportering omkring bæredygtighed. Xerox har samtidig skabt et værktøj til at generere en brugerdefineret rapport, der giver besøgende mulighed for at udvælge og printe det ønskede indhold direkte fra deres browser.

Læs den fulde Global Citizenship rapport

Om Xerox Europe

Siden opfindelsen af xerografi for over 75 år siden har Xerox hjulpet med at forenkle og forbedre vores måde at arbejde på. I dag er vi verdens førende inden for dokumenthåndtering og forretningsprocesser, og vi hjælper alle typer og størrelser af organisationer med at bliver mere effektive, så de kan fokusere på deres kerneforretning. Xerox har hovedkontor i Norwalk, Connecticut, USA, og mere end 140.000 medarbejdere servicerer kunder i 180 lande inden for service, printudstyr og software til offentlige og private organisationer. Læs mere på www.xerox.dk.

Mediekontakt:

For yderligere information, kontakt:

Sverige:

Stefan Lundin
Xerox
+46 765 361 080
stefan.lundin@xerox.com

Danmark:

Nicolai Lund Paustian
Xerox
+45 88 17 88 17
nicolai.lund@xerox.com

Synne Eriksen
Discus Communications
+45 33 32 03 00
s.eriksen@discus-communications.dk