Xerox’ Secure Imaging Technology gør det sikkert og nemt at dele fortrolige dokumenter fra din smartphone

Xerox har udviklet Safe Courier – en teknologi, der gør det nemt og sikkert at dele fortrolige dokumenter som fx lånedokumenter og kreditansøgninger via din smartphone. Safe Courier-applikationen, der er tilgængelig til iPhone, iPad og Android-telefoner, giver dig mulighed for at tage et billede af et dokument og herefter dele det via et system, der sikrer, at det når frem til den rette modtager. 

Raja Bala, der er Principal Imaging Scientist hos Xerox Research Center Webster og leder af udviklingen af Safe Courier-teknologien, siger: “Vi har alle sammen brugt vores smartphones til at tage et billede af et dokument, noter på white-boardet efter mødet eller lignende, for bagefter at dele det med fx en kollega. Safe Courier gør det lige så nemt at indsende en lånansøgning via din smartphone, som det er at dele et billede med en ven eller på de sociale medier.”

Bankerne tilbyder allerede en lang række mobile løsninger, fx scanning af checks fra mobilen. Med Safe Courier udvider Xerox nu de eksisterende løsninger ved blandt andet at tilføje låneapplikationer og andre ansøgninger til listen af dokumenter, der kan sendes fra din smartphone.

“Checks er små dokumenter, der i sin enkelhed er nemme at scanne og håndtere,” siger Bala. ”I takt med at smartphones har fået bedre og bedre kameraer med en høj opløsning, er de blevet i stand til at opfange, bearbejde – og i fremtiden, også genkende de fleste komplekse dokumenter i mange forskellige formater. Safe Courier-softwaren gør det muligt at indsende enhver form for personlig information – hurtigt, sikkert og nemt, uanset hvor du befinder dig.”

Med den nye teknologi fra Xerox skal man ikke engang trykke på en knap for at tage et billede af det pågældende dokument. Applikationen venter simpelthen på, at brugeren holder smartphonens kamera stille i den rette position foran dokument og registrerer så, hvornår den skal tage billedet for, at det bliver helt perfekt. Derudover tilpasses og beskæres billederne automatisk i app’en, hvor de også sættes sammen til ét knivskarpt billede. Når billedet sendes af sted, er det beskyttet af app’ens indbyggede sikkerhedssystem.

Brugeren har mulighed for at vælge mellem forskellige afsendelsesmetoder og kan fx også holde øje med leveringstatussen. Systemet er brugervenligt og guider brugeren igennem hele processen.     

Safe Courier, der primært er designet til at hjælpe banker og andre finansielle institutioner med at forenkle gængse processer, kan let integreres med eksisterende procedurer. Fx kan bankerne sende låntageren en sms eller en mail med et link til dokumenter, han eller hun skal kigge på. Det link indeholder alle detaljer, så alt låntageren skal gøre er at klikke på linket, tage et billede af det underskrevne dokument og trykke send.

Safe Couriers sikkerhedsfeatures sikrer, at dokumenterne sendes via sikkerhedsgodkendte kanaler. Det er fx muligt at opsætte applikationen til at slette filerne fra mobiltelefon, når transmission er fuldført.

“Selv i dag, hvor flere og flere bruger mobile netbanker, er fax, scan til e-mail eller kurerservice stadig de mest brugte metoder til at sende fortrolige dokumenter”, siger Mark Johnston, chief innovation officer, Financial Services Group hos Xerox. Safe Courier giver brugerne et sikkert alternativ til disse muligheder.”

Systemet kan implementeres, som det er eller tilpasses den enkelte finansielle institutions nuværende procedurer. Derudover kan systemet også bruges i andre sektorer som fx uddannelsessektoren, jura, sundhed eller forsikring.

Safe Courier er tilgængelig nu via Xerox’ Financial Services Group. Læs mere om produktet, her: www.xerox.com/businessservices.

Om Xerox Europe

Siden opfindelsen af xerografi for over 75 år siden har Xerox hjulpet med at forenkle og forbedre vores måde at arbejde på. I dag er vi verdens førende inden for dokumenthåndtering og forretningsprocesser, og vi hjælper alle typer og størrelser af organisationer med at bliver mere effektive, så de kan fokusere på deres kerneforretning. Xerox har hovedkontor i Norwalk, Connecticut, USA, og mere end 140.000 medarbejdere servicerer kunder i 160 lande inden for service, printudstyr og software til offentlige og private organisationer. Læs mere på www.xerox.dk

Xerox Europe har produktion og logistik placeret i Irland, England og Holland samt et udviklings- og forskningscenter, Xerox Research Centre Europe, i Grenoble, Frankrig.

For yderligere oplysninger:

Sonia Panchal, Xerox Europe, +44 (0) 1895 842 877, sonia.panchal@xerox.com

Synne Eriksen, PR-rådgiver, Discus Communications, tlf.: 33 38 43 08

E-mail: s.eriksen@discus-communications.dk