Nyt monitorerings- og genopfyldningsprogram giver økonomiske besparelser

Xerox lancerer Xerox Supplies Services, som er en cloud-baseret løsning, der tilbyder nem og praktisk overvågning og genopfyldning af Xerox’ netværksprintere og multifunktionsprintere, samt af andre store printproducenters produkter.

Den nye Xerox Supplies Services bliver downloadet som en desktop applikation til en eller flere pc’ere eller netværk. Programmet vil herefter selv finde kompatible enheder, undersøge forbruget af toner og andre forbrugsartikler og sende data til både forhandleren og kunden.

”Denne nye løsning gør alt gætteri overflødigt, når man skal danne sig et overblik over beholdningen af toner,og gør det nemmere for vores forhandlere og kunder at håndtere printerne,” udtaler Carlo Longhi, Director and General Manager, European Reseller and Supplies Group, Xerox Europa. ”Xerox Supplies Services tilbyder it-forhandlere en nem og kontakt-fri mulighed for at sælge forbrugsartikler og dermed udvide deres forretning.”

Tech Data, som er Xerox-distributør, er den første til at indføre Xerox Supplies Services. ”Løsningen giver en unik mulighed for problemfrit at håndtere løbende bestillinger, og reducere den administrative byrde i et historiskset håndteringstungt, lav-margin leverance område,” siger Mark Porter, som er Print and Supplies Manager hos Tech Data.

I en lang række områder lige fra modebutikkertil skoler er man allerede begyndt at kunne mærke de tids- og omkostningsmæssige fordele, Xerox Supplies Services giver.

”Som en af de første forhandlere, der afprøver Xerox Supplies Services, har vi fundet det enkelt og intuitivt at bruge. Desuden giver det os mulighed for at være proaktive i forbindelse med salg af print-artikler, hvilket aldrig har været en del af vores kerneforretning,” siger Niel Ash, Ash Towner Ltd, en computer- og softwarefokuseret virksomhed i East Sussex, England.

Xerox Supplies Services er én i rækken af services, som Xerox tilbyder sine kunder, så de lettere kan kontrollere deres printmiljø. Fx kan små og mellemstore virksomheder reducere deres omkostninger og maximere produktiviteten ved at udnytte Xerox Partner Print Services.

Som et supplement til Xerox Supplies Services findes Xerox Replacement Cartridge-serien, som i øjeblikket forhandles af 3000 forhandlere. Disse prismæssigt konkurrencedygtige alternativer passer til alle større printermærker og har den høje kvalitet og pålidelighed, som er kendetegnende for Xerox’ produkter.

 

Tilgængelighed

Xerox Supplies Services er umiddelbart tilgængelig. Distributør-ordre funktionen vil blive tilgængelig i alle vesteuropæiske lande fra første kvartal af 2014. Kontakt Xerox Partner Support på tlf. 36 92 76 84 for yderligere oplysninger om Xerox Supplies Services.

Om Xerox Europe

Siden opfindelsen af xerografi for 75 år siden har Xerox hjulpet med at forenkle og forbedre vores måde at arbejde på. I dag er vi verdens førende inden for dokumenthåndtering og forretningsprocesser, og vi hjælper alle typer og størrelser af organisationer med at bliver mere effektive, så de kan fokusere på deres kerneforretning. Xerox har hovedkontor i Norwalk, Connecticut, USA, og mere end 140.000 medarbejdere servicerer kunder i 160 lande inden for service, printudstyr og software til offentlige og private organisationer. Læs mere på www.xerox.dk

Xerox Europe har produktion og logistik placeret i Irland, England og Holland samt et udviklings- og forskningscenter, Xerox Research Centre Europe, i Grenoble, Frankrig.

For yderligere information, kontakt venligst:

Bjarke Nyby, Channel & Distribution Manager, Xerox A/S, tlf.: 88 17 88 17

E-mail: bjarke.nyby@xerox.com

Synne Eriksen, PR-rådgiver, Discus Communications, tlf.: 33 38 43 08

E-mail: s.eriksen@discus-communications.dk