Xerox fejrer opfindelsen af Xerografi – og 75 år med lettere arbejdsprocesser

Dato og sted stod skrevet med fed på en glasplade: 10-22-38 Astoria. Kopien har sikkert været uskarp, men det var stadig en kopi. I virkeligheden var det verdens første xerografisk kopi.

I år er det 75 år siden, det første xerografisk billede blev skabt af Chester Carlsoni en lejet 2-værelses lejlighed i Queens i New York. Denne opfindelse skulle i sidste ende føre til etableringen af Xerox Corporation og opstarten på en hel industri. I dag er den xerografisk proces stadig kernen i de fleste printere og kopimaskiner.

Carlson var uddannet fysiker og jurist og en sand opfinder. Han havde notesbøger fulde af opfindelser, fx et roterende billboard, en regnfrakke med tagrender og en sko-rengøringsmaskine.

Til ære for Carlsons nysgerrige natur og hans bemærkelsesværdige opfindelse, der virkelig har forandret den måde, vi har arbejdet på i årtier, vil Xerox i oktober måned fejre innovation, og den rolle innovation spiller for Xerox’ historie og fremtid. I løbet af det næste år vil Xerox folk blive involveret i en række aktiviteter, der har til formål at fejre og forestille sig fremtiden via virksomhedens intranet, web-chat og sociale medier.

"På dette tidspunkt vil mange virksomheder se tilbage, og det vil vi helt sikkert også, men kun for et kort øjeblik. Vores egentlige fokus vil være fremtiden, og hvordan Xerox vil fortsætte med at forenkle den måde arbejdet bliver gjort på," siger Ursula Burns, Xerox CEO og bestyrelsesformand. "Det er derfor temaet for vores jubilæum er 'The Next 75'."

Carlsons vision, på tidspunktet for hans Astoria eksperiment, var "at gøre kontoransatte lidt mere produktive og kontorarbejdet mere enkelt og mindre trættende."

Siden har Xerox ændret sig meget i størrelse og omfang, men de grundlæggende principper er forblevet de samme. Virksomhedens team af ingeniører, videnskabsfolk og forskere bliver ved med at finde på nye og enklere måder at arbejde på, hvad enten det gælder printere og kopimaskiner eller transport, uddannelse og endda sundhedspleje.

Om Xerox Europe

Siden opfindelsen af xerografi for 75 år siden har Xerox hjulpet med at forenkle og forbedre vores måde at arbejde på. I dag er vi verdens førende inden for dokumenthåndtering og forretningsprocesser, og vi hjælper alle typer og størrelser af organisationer med at bliver mere effektive, så de kan fokusere på deres kerneforretning. Xerox har hovedkontor i Norwalk, Connecticut, USA, og mere end 140.000 medarbejdere servicerer kunder i 160 lande inden for service, printudstyr og software til offentlige og private organisationer. Læs mere på www.xerox.dk

Xerox Europe har produktion og logistik placeret i Irland, England og Holland samt et udviklings- og forskningscenter, Xerox Research Centre Europe, i Grenoble, Frankrig.

For yderligere information, kontakt venligst:

Klaus Gjelstrup, Product Marketing Manager, Xerox A/S, tlf.: 88 17 80 76
E-Mail: klaus.gjelstrup@xerox.com

Synne Eriksen, PR-rådgiver, Discus Communications, tlf.: 33 38 43 08
E-mail: s.eriksen@discus-communications.dk