Xerox sælger sin vesteuropæiske papirforretning til Antalis

Antalis, den førende europæiske forhandler af print- og kontorpapir, har afgivet et bindende købstilbud på Xerox' vesteuropæiske forretning for papir- og udskriftsmedier. Antalis er datterselskab af franske Sequana, som er en global producent og distributør af papir.

"Dette købstilbud følger salget tidligere på året af Xerox' amerikanske og canadiske avisforretning, da Xerox i stedet ønsker fortsat at fokusere på vækst af sin serviceforretning og udvikling af innovative dokumentteknologier," siger Herve Chauveau, administrerende direktør, Xerox Document Supplies Europe. "Som en førende distributør af papir og udskriftsmedier er Antalis godt rustet til at servicere vores kunder og fortsat levere den samme høje kvalitet, de forventer fra Xerox og vores brand."

Selvom Xerox ikke producerer papir, har virksomheden længe distribueret en bred vifte af coated og uncoated papir og specialmedier gennem sit brand, herunder formularer samt selvkopierende og bred-format-papir. Xerox' papirforretning i Vesteuropa vil blive en del af Antalis, som vil beholde eneretten til markedsføring og distribution af Xerox-branded papir og printmedieprodukter i hele regionen.

Overtagelsen påvirker ikke fremstilling, salg og support af Xerox' brede vifte af forbrugsvarer, f.eks. toner og blæk og Xerox genbrugsblækpatroner.

Handlen forventes at være på plads tidligt i fjerde kvartal af 2013, forudsat at de nødvendige godkendelser fra EU-Kommissionen, og kommunikation til og høring hos de ansatte er på plads.

Indtil handlen er på plads, kan Xerox-kunderne stadig bestille papir og printmedier gennem Xerox og Xerox’ forhandlere. Efter salget vil kunderne kunne bestille papir direkte hos Antalis og dennes forhandlernetværk.

Følgende lande indgår i aftalen: Østrig, Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien.

Om Xerox Europe
Siden opfindelsen af xerografi for 75 år siden har Xerox hjulpet med at forenkle og forbedre vores måde at arbejde på. I dag er vi verdens førende inden for dokumenthåndtering og forretningsprocesser, og vi hjælper medarbejdere med at bliver mere effektive, så de kan fokusere på deres kerneforretning. Xerox har hovedkontor i Norwalk, Connecticut, USA, og mere end 140.000 medarbejdere servicerer kunder i 160 lande inden for service, printudstyr og software til offentlige og private organisationer. Læs mere på www.xerox.dk

Xerox Europe har produktion og logistik placeret i Irland, England og Holland samt et udviklings- og forskningscenter, Xerox Research Centre Europe, i Grenoble, Frankrig. Om Antalis
Antalis er den førende europæiske distributør af papir- og emballageløsninger samt visuelle kommunikationsprodukter. Virksomheden er verdens tredje største på området og har en omsætning på 20,1 mia. DKK. 6.000 medarbejdere servicerer via 108 distributionscentre mere end 135.000 kunder i 44 lande. Antalis foretager 12.000 leverancer hver dag I Europa og distribuerer årligt 1,9 mio. tons papir. Antalis er distributionskanal for Sequana. Læs mere på www.Antalis.com

For yderligere oplysninger:
Robert Corbishley, Xerox Europe, T: +44 (0) 1895 843239,
email: robert.corbishley@xerox.com Karen Arena, Xerox Corporation, +1-203-849-5521, karen.arena@xerox.com