Alarm: Dine fortrolige data er ikke sikret

Xerox og McAfee går sammen om at udvikle et nyt beskyttelsesniveau. Ny undersøgelse* viser, at over halvdelen af medarbejderne i virksomheder ikke altid følger eller er uvidende om deres virksomheds sikkerhedspolitik.

København, Feb 20 2012 – Hvis du tror, at fortrolige oplysninger er beskyttet af virksomhedens it-sikkerhedspolitikker, så tro om igen. En ny undersøgelse gennemført på vegne af Xerox og McAfee afslører, at mere end halvdelen (54 procent) af de ansatte siger, at de ikke altid følger deres virksomheds it-sikkerhedspolitikker eller slet ikke kender til virksomhedens politikker (21 procent), hvilket efterlader kundernes kreditkortnumre, finansielle rapporter og HR- og skattedokumenter i en potentiel sikkerhedsrisiko.

Ifølge undersøgelsen tænker 39 procent af de medarbejdere, som kopierer, scanner eller printer fortrolige oplysninger på deres arbejde, sjældent på, om oplysningerne vil forblive sikret på en netværksforbundet enhed.

For at komme dette problem til livs har Xerox og McAfee i fællesskab designet et sikkerhedssystem, som kan hjælpe virksomheder med at beskytte fortrolige data. Ved at integrere indlejret McAfee-software med Xerox’ teknologi vil de to selskaber bruge en whitelisting-metode, der kun tillader godkendte filer adgang, hvilket giver en væsentligt højere beskyttelse end den traditionelle blacklisting-taktik, hvor brugerne skal være opmærksomme og proaktivt blokere for vira, spyware og anden skadelig malware. Derudover indeholder løsningen et kontrolspor til at spore og undersøge tidspunkt og oprindelse for sikkerhedshændelser samt agere på dem.

"Med over 50.000 nye sikkerhedstrusler hver dag kan det være en skræmmende opgave for it-chefen at skulle beskytte følsomme firmaoplysninger – især når man tænker på, at enhver enhed på netværket lige fra pc til fax kan udsættes for sikkerhedstrusler," siger Klaus Gjelstrup, Product Marketing Manager hos Xerox A/S. "Formålet med dette partnerskab er at arbejde på at sikre disse enheder, så virksomhedens data beskyttes."

Xerox og McAfee forbedrer sikkerheden af enheder på netværket, så ophavsretlige virksomhedsdata beskyttes, hvilket er en absolut nødvendighed ifølge den nye undersøgelse, der også konstaterer, at nogle selskaber ikke engang foretager de mest basale trin for at mindske risikoen. Det kan eksempelvis være at sikre, at deres medarbejdere er bekendt med it-politikker, og at de bruger adgangskoder for at afhente udskrifter og kopier.

Af andre interessante resultater fra undersøgelsen kan nævnes:

  • Halvdelen (51 procent) af de adspurgte medarbejdere, hvis arbejdsplads har en printer, kopimaskine eller MFP (multifunktionsprinter) svarer, at de har kopieret, scannet eller printet fortrolige oplysninger på arbejdspladsen
  • Af de 39 procent, som har svaret, at de en gang imellem er bekymrede for, om fortrolige oplysninger er sikret, svarer hele 86 procent, at de er bekymrede for personlige oplysninger, 77 procent svarer kundedata, 77 procent svarer medarbejderinformation, og 70 procent svarer følsomme firmaoplysninger
  • Mere end halvdelen (54 procent) svarer, at computere udgør den største sikkerhedstrussel for deres virksomheds netværk i forhold til andre it-enheder, mens kun 6 procent svarer, at det er MFP'ere
  • Kun 13 procent af de ansatte, hvis arbejdsplads har en printer, kopimaskine eller MFP, svarer, at de bliver bedt om at indtaste en adgangskode, før de kan få udskrevet et job, de har sendt til printeren eller for at få adgang til at kopiere

"Trusselsbilledet har udviklet sig til også at omfatte de enheder, som, da de oprindeligt blev designet, slet ikke blev betragtet som en sikkerhedstrussel," siger Tom Moore, Vice President of embedded sales, McAfee. "Nu ser vi, at behovet for sikkerhed også er aktuelt på enheder som MFP'ere for at beskytte fortrolige og private data, som, hvis de bliver tabt eller stjålet, kan have en negativ indflydelse på virksomheden og dens medarbejdere. Partnerskabet mellem McAfee og Xerox implementerer nu sikkerhed i disse enheder."

For mere information om Xerox’ partnerskab med McAfee samt video og billeder, kan du besøge http://www.xerox.com/security.

-XXX-

Om Xerox

Xerox er en globalt førende virksomhed inden for forretningsprocesser og dokumenthåndtering. Xerox har en årlig omsætning på ca. 128,7 mia. kr. og leverer en bred portefølje af teknologier og services til back-office support, der gør det muligt for kunderne at fokusere på, hvad de er bedst til: nemlig at drive deres kerneforretning. Xerox har hovedkontor i Norwalk, Connecticut og leverer dokument tekniologi, service, software og forbrugsstoffer til den grafiske industri og kontorprintere af enhver størrelse. Via ACS, en virksomhed som Xerox opkøbte i februar 2010, leverer Xerox også udvidede forretnings– og it-outsourcingservices som databehandling, håndtering af medarbejdergoder, økonomisupport og CRM-services til private og offentlige virksomheder i hele verden. Xerox’134.000 medarbejdere betjener kunder i mere end 160 lande. Læs mere om Xerox på:

www.xerox.com, www.news.xerox.com, www.realbusiness.com eller www.acs-inc.com. Investorer kan læse mere på: www.xerox.com/investor.

Om McAfee

McAfee, et datterselskab af Intel Corporation, er verdens største dedikerede sikkerhedsteknologiselskab. McAfee leverer proaktive og gennemprøvede løsninger og tjenester, der hjælper til at sikre systemer, netværk og mobile enheder i hele verden samt giver brugerne mulighed for sikker internetadgang og dermed også mere sikker internetbrowsing -shopping. Bakket op af sin uovertrufne Global Threat Intelligence skaber McAfee innovative produkter, der giver hjemmebrugere, virksomheder, den offentlige sektor og serviceudbydere mulighed for at bevise, at de overholder regler, beskytter data, forebygger afbrydelser, identificerer sårbarheder samt løbende overvåger og forbedrer deres sikkerhed. McAfee er utrættel
igt fokuseret på konstant at finde nye måder at holde sine kunder sikret på.

-XXX-

For yderligere information, kontakt venligst:

Klaus Gjelstrup, Product Marketing Manager, Xerox A/S, Tlf.: 21 71 25 58
E-mail: klaus.gjelstrup@xerox.com

Synne Eriksen, PR-rådgiver, Discus Communications, tlf.: 33 38 43 08
E-mail: s.eriksen@discus-communications.dk